Yaisas och Inajs valpar

 

En ny parning har skett mellan Yaisa och Inaj och förhoppningsvis väntar vi valpar i slutet på juli/början på augusti :)

 

Vi är otroligt nöjda med valparna som föddes 28 april 2021 med Yaisa och Inaj som föräldrar. Då blev det fyra pojkar som har utvecklats till jättefina hanar, bilder på pojkarna finns på deras sidor (Regnbågskullen) klicka här. Eftersom vi redan har en hane kunde vi inte behålla en till, så därför stannade ingen av valparna kvar hos oss. Så nu gör vi ett nytt försök och hoppas att vi kan få en liten tjej kvar efter den här kombinationen. Skulle du vara intresserad av en valp från oss så ta gärna en första kontakt via e-post: [javascript protected email address]

 

 

Bild på Yaisa och Inaj vintern 2021

 

Inaj är en jättetrevlig kille, snäll, gosig och trygg med ett lättsamt sätt. Han är ett litet kraftpaket med ett fantastiskt steg, är jätteduktig i draget och går som ledarhund. Utställd är han en gång med Excellent som resultat. Han är 58 cm hög, är inte rent vit utan har bisqui i pälsen. Som ni kan se på bilderna är han en tjusig kille :)

Bild på Inaj i boxen på dragtävling i Åsarna

Inaj

Vill du veta mer? Här kommer du till Inajs sida 

 

Bild på Yaisa när vi hälsade på hos Inaj och de andra på Samochas kennel

 

Yaisa har ett mjukt temperament, är gosig och lättsam. Hon hänger gärna med på olika aktiviteter som vi har provat på som balansbollsträning, agility, spår, sök av leksaker, människor och gotter. Nu senast har vi provat på Hoopers som hon också gillar. Hon är duktig på att dra men är inte någon ledarhund. Vi hann ställa ut Yaisa två gånger innan coronapandemin slog till, och har fått Excellent med CK som bästa resultat. Domarna var mycket förtjust i att hon rörde sig så bra och hade ett så fint steg.

Här kommer du till Yaisas sida 

 

Både Yaisa och Inaj är förstås höftledsröntgade och har godkända höfter, Yaisa har B och Inaj A och båda är ögonlysta utan anmärkning. Valparna kommer att ha inavelsgrad 0% och HD-index 107, vilket betyder att föräldrarna inte är nära släkt med varandra och att valparnas förutsättningar för att få bra och friska höfter är goda. En av valparna från Regnbågskullen har röntgat höfter och armbågar HD A och ED 0, det vill säga både höfter och armbågar är helt friska och utan anmärkning. Han är också ögonlyst utan anmärkning.