Yaisa

Yaisa heter i stamtavlan Snötrollens Isita Yaisa.

Isita betyder påsk (valparna kom precis före påsk) och Yaisa regnbåge. Hon föddes 23 mars 2016. Mamma är Snötrollens Yuki Enyi och pappan är våran Tintin. Hon är ögonlyst två gånger  och armbågsröntgad utan anmärkning och höftledsröntgad med resultatet A/B, det vill säga med godkända höfter.

2018 hade Yaisa en kull på 5 valpar tillsammans med Blåtassens Actinides Einsteinium, Haskii. 4 av valparna är höftledsröntgade med godkända höfter (A och B) och 2 är ögonlysta utan anmärkning, kika på Snökullens sida för mer info.

 

2021 hade Yaisa en kull på 4 valpar, alla hanar, tillsammans med Samochas Inaj of Iwan, kallas för Inaj. 3 av valparna är höftledsröntgade med godkända höfter (A och B) och 2 har också röntgat armbågarna utan anmärkning (0). Kika på Regnbågskullen för mer info.

2022 hade Yaisa sin sista kull med Inaj och denna gången fick de 6 valpar tillsammans, 4 hanar och 2 tikar. För mer information kika på Sagokullen.

 

 

Vintern 2023/2024

 

 

Yaisa vid Voxsjön.

För dagen är hon helt urfälld och har så kallad sommarpäls :) 

 

Yaisa fyller 5 år 23 mars 2021 :) 

 

 

Här väntar Yaisa på sin tur att få en dragtur med husse i januari 2019

 

Från oktober 2018. Tack Mia för bilden :)

 

 

Yaisa på utställning på samojedernas vintersamling i Furudal 2018. Hon fick exellent med CK och blev 4:e bästa tik.

 

 

Yaisa i december 2017

 

 

 Yaisa gillar sina mjukdjur :)

 

 

Yaisa 7 månader

 

 

På prommis i skogen, nästan 4 månader

 

 

Charmtroll i soffan :)

 

 

 

Tintin och Yaisa leker

 

 

 

Ronja och Yaisa

 

Yaisa är positiv tjej och har en suverän näsa. Redan som valp nosade hon upp hundmaten i en bil full med packning och man märker att hon upplever omvärlden mer med näsan än de andra hundarna. Hon är en superduktig mamma med ett otroligt tålamod med valparna, pysslar och donar och lär dem saker. Hon är med på det mesta som vi har provat på, agility, sök, spår, drag och balansbollsträning. Det senaste vi har testat är Hoopers, hon gillar det med :)