Att köpa valp hos oss

 

Målet med avelsarbetet är förstås att få fram friska och sunda hundar, både mentalt och fysiskt. I rasen finns framför allt höftledsfel och innan parning ska föräldrarna vara både ögonlysta och höftledsröntgade.

 

Valpen levereras tidigast när den är 8 veckor. Då är den avmaskad flera gånger, veterinärbesiktigad, vaccinerad, chipmärkt och registrerad i SKK. Den har förstås växt upp med oss och flocken, så den är van vid hemmiljö och har träffat snälla vuxna hundar. Eftersom det är viktigt för valpens utveckling att den får prova på nya saker så har den fått uppleva olika miljöer och testat många olika leksaker och annat skoj. Det är något som valpen behöver för att få grunden till en bra start i livet.

Vi har också dolda fel-försäkring som räcker tills valpen fyller 3 år.

Är du intresserad av en valp så vill vi lära känna dig. Ta gärna en första kontakt via mejl men innan vi säljer en valp så vill vi prata med dig och helst att du kommer och hälsar på innan.

 

Vad vi önskar av dig som valpköpare:

Framförallt vill vi att du ger valpen ett aktivt och kärleksfullt hem.

Förstår att samojeder är aktiva hundar som behöver ha motion både fysiskt och mentalt.

Vi vill gärna ha fortsatt kontakt och få lite information om hur det går för dig och valpen och hur den utvecklas. Gärna många bilder!

Eftersom höftledsröntgen och ögonlysning är viktigt för kommande avel och för att på sikt få en friskare ras så vill vi att alla valpköpare höftledsröntgar och ögonlyser sina valpar runt 18-24 månader. Därför tas en avgift ut i samband med köpet av valpen som du sedan får tillbaka när resultatet för röntgen har kommit in i SKK:s register.

 

Det du får av oss (förutom valpen):

Valphalsband och koppel, leksaker och tugg, en liten filt som luktar av mamma och kullsyskonen, valpens stamtavla och andra papper och förstås support under valpens hela vuxna liv. Finns det intresse så kan vi också ordna träffar med valpköpare med olika aktiviteter.

 

 

Självklart följer vi SKK:s regler!