MinnaMi

MinnaMi heter i stamtavlan Vattnadals Jazzmine.

Hon är röntgad 2013 med resultatet höftleder grad A och armbågar UA. Ögonlyst är hon 2013 och 2015 utan anmärkning. Hon tycker betydlig bättre om dragspåret än utställning men vi har ändå varit på några stycken med Excellent med CK som bästa resultat. 2013 tävlade hon i två-spann med brorsan Tintin och husse och klarade då godkänd meritering.

 

 

  En av de sista bilderna på MinnaMi

 

På äldre dagar fick MinnaMi juvertumörer som opererades bort, samtidigt kastrerades hon också eftersom det ökar chansen att cancern inte kommer tillbaka. Veterinären berättade att provsvaret visade på mycket aggressiv cancer.

Till en början verkade det som att det ändå lyckades. Hon dubblade mängden päls och den blev mjuk och tovade sig lätt, det blir ofta så när man kasterar en samojed men hon var fortfarande mycket pigg och ville att vi skulle köra drag och freestyle och sökövningar. Mer än en gång pekade hon på kopplet, sin sele och dörren - fatta nu, nu kör vi! Därför var det svårt att förstå att hon var så sjuk som hon egentligen var. Hon hade fått en envis hosta kvällstid som inte ville ge med sig så till sist röntgades hon och det visade att cancern hade spritt sig i kroppen. 11 år och 11 månader gammal fick hon somna in.

 

MinnaMi april 2019

 

Från Ryssjön 2013

 

 

En härlig vinterdag i februari 2017

 

 

 

Minna myser i soffan

 

 

 

 På skogspromenad